1 Nisan 2012 Pazar

Leyleği havada gördüm :)

Bilmiyorum buralarda leylek oluyor mu? Fakat benim durumum tam olarak böyle. Son bir aydır yapmam gereken dışında her türlü aktiviteyi yaptım.

Konferanslara katıldım. Biri Boston College'da, diğeri Harvard'daydı. Bugünlerde Ortadoğu'da demokrasi ve Ortadoğu'daki kadınların demokratik hareketlerdeki rolleri çok popüler konular. En azından benim olduğum yerde öyle. Bir de bizim zaten bildiğimiz, bizzat yaşadığımız halleri ya da olayları başkalarından dinlemek çok ilginçti. Türkiye'deyken bile gündemi böyle akademik bir şekilde takip etmiyordum. :) Harvard'dakinde ise bazı konulara yanlı yaklaştıklarını düşündüm. Neyse...


Sonra küçük çaplı bir pikniğe katıldım. Charles River hem şehrin içinde, hem sakin. Zaten ben de kalabalıklardan ziyade doğayı severim. Çiçekler açsın, böcekler ötsün hesabı benimkisi işte.. :D

Boston Türk Filmi Festivali'nin açılış filminin (Bir Zamanlar Anadolu'da) gösterimine katıldım. İlk defa Nuri Bilge Ceylan filmi izledim ve tek kelimeyle bayıldım. Görsel olarak çok tatmin ediciydi. Sahneler fotoğraf kareleri gibiydi. Zaten bu Nuri Bilge Ceylan filmlerinin bir özelliğiymiş.

Mesleki bir seminer için iki günlüğüne Chicago'ya gittim. Gitmişken gezmek lazım değil mi? Bence de lazım ama, maalesef sadece şehir merkezindeki Millenium Park'a ve lunapark-liman-hediyelik eşyacı vs karışımı (Navy Pier diyorlar) bir yere gidebildim. Hiç yoktan iyidir deyip, gezme planlarımı başka bahara erteledim. :(


Millenium Park'taki meşhur "Silver Bean"

Başka ne mi yaptım? Şimdilik bu kadarı yeter de artar bile. Umarım bir an önce projemi bitirebilirim. Ühüüü!!

4 yorum:

ScaffoldingPole dedi ki...

Tamamı olmasa da Amerika paranoyak bir ülke maalesef. Hâlâ ezbere bilgiler üzerine yaşıyorlar. Fotoğraflar için teşekkürler. Yurt dışındaki arkadaşların bu tür paylaşımları çok hoşuma gidiyor. Projenizde kolaylıklar.

Not: kelime doğrulatma özelliğini kaldırmanız mümkün mü acaba?

Adsız dedi ki...

Belki biz de onlarin yerinde olsak oyle dusunurduk, bilemiyorum. Ozellikle sosyal meselelerde objektif bakmak gercekten zor. Insan ister istemez kendi yasadiklarindan, yetisme tarzindan, his dunyasindan vs. birseyler katabiliyor.

Fotograflari ben cekmedim maalesef. :( Yine de benim gordugum haline en benzeyenlerini secmeye calistim.

Hala bloggerdaki bircok ozelligi bilmiyorum. Kelime dogrultma nasil birsey? Nasil duzeltiliyor? Ozellikle yaptigim birsey degildi.

Son olarak, iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim.
Sevgiler,

hikaruivy dedi ki...

ovvv, köroğlu da boston'daymış da haberimiz yokmuş! o_O daha önce hiç bahsi geçmiş miydi? geçtiyse bile unutmuşum ve bu resimleri görünce çok şaşırıp sevindim. aramızda 3 saat kadar mesafe var, bakarsın senin yolun troy/albany/syracuse'dan birine düşer, ya da ben boston'â gelirim yüz yüze görüşürüz canım ;)

ne güzel, konferanslar, seminerler, güzel şeyler bunlar :) bol bol katılıp faidelenelim :) bir zamanlar anadolu'dayı izlemeye çalıştım ama çok sıkılıp yarıda bıraktım, itiraf ediyorum... silver bean'de benim de resmim var, çok hoş bir yapı (heykel mi demeli?) ellerine sağlık ^^

Adsız dedi ki...

Simdi kendimi kotu hissettim. Ozellikle saklamiyorum, ama daha once de bahsetmemistim. Yazilarindan ABD'de oldugunu biliyordum; tam yerini de ogrenmis oldum. Yolum duserse elbette gorusmek isterim. Boston'a da gelirsen ayni sekilde.. :) Belki de daha cok sasiracagin seyler vardir. :D

Konferanslar, seminerler guzel ama benim gibi maymun istahliysan epey zamanini alabiliyor. Secici olmak lazim.

Bir Zamanlar Anadolu'da hakkinda baska arkadaslarim da sikici demisti. Tek basima izlesem belki bana da oyle gelirdi ama koca bir salonla izleyince guzeldi. Hep beraber tepki vermek izlenir kiliyor belki de.

Silver Bean bence de ilgincti. Kimin aklina gelir parkin ortasina dev ve yuvarlak bir ayna koymak. Yalniz ustu cok kirliydi, el izleri falan.. iyyk!!

Fazla paylasimda bulunamiyorum ama beklerim her zaman. Sevgiler..